Wat doe ik?

In 1999 ben ik bij het Cultureel centrum de Spin in De Lier bij beeldend kunstenaar Betsy Nijs begonnen met een cursus tekenen&schilderen, waar we ook in een paar lessen zouden gaan werken met klei. Na 2 tekenlessen zijn we met klei begonnen en zijn we hier niet meer mee opgehouden.
Zodra ik in aanraking kwam met klei, was ik verkocht en was de ‘liefde’ voor de klei geboren. Na 2 jaar les van Betsy te hebben gehad, ben ik mijn eigen weg gegaan.

Ik hou mij bezig met het handvomen van de klei. De laatste jaren ben ik naast het maken van beelden mij steeds meer gaan richten op het maken van keramische objecten. In deze keramische objecten kan ik mijn fantasie kwijt en ontstaan vaak tijdens het creëren vanzelf de vormen. De keramische objecten worden vaak beschilderd met kleurrijke pigmenten en/of glazuren. Sinds 2014 maak ik soms gebruik van mijn eigen samengestelde glazuren. Soms heeft mijn werk het menselijk lichaam als inspiratiebron; vaak zijn het vormen die al in mij hoofd zitten of tijdens het maken vanzelf ontstaan. Alles om mij heen is inspiratiebron; van kleur tot vorm, van natuur tot structuur.

Sinds 2015 ga ik af en toe naar Laura Brambach in Leimuiden om te leren draaien. Ik wil graag deze techniek erbij leren om ook op een andere manier mijn werk op te kunnen bouwen. Handvormen bijift mijn grote passie.


Omdat ik naast het werken met klei ook graag wil schilderen, ben ik hier weer apart lessen voor gaan volgen, waarvan sinds 2001 bij de Vrije Academie in Delft (sinds 2003 bij Wilma Keizer).
De onderwerpen die ik de laatste jaren heb geschilderderd zijn meestal de mens met hun houding, beweging, emotie en kleur. Sinds 2014 ben ik mij wat meer op andere onderwerpen gaan richten. 
Mijn schilderijen zijn altijd erg kleurrijk en geschilderd met acrylverf. De structuur in het werk breng ik vaak in mijn werk door het gebruik van gips en gelmedium.

Naast het werken met klei en het schilderen werk in in het dagelijks leven als Mangement assistent bij CropEye; www.cropeye.com


1999-2001 Cultureel centrum De Spin De Lier
schilderen en keramische vormgeving
Betsy Nijs
     
2001-2003              VAK-Delft
tekenen & schilderen; basisjaar en vervolgjaar
Ton Krijnen
Clasien de l'Ecluse
     
2003-heden VAK-Delft
schilderen voor gevorderden/op eigen wijze
Wilma Keizer
     
2004 Workshop beeldhouwen, Den Hoorn Afrikaanse beeldhouwers              
     
2013 Workshop zeefdrukken op keramiek Keramikos
     
2014/2015 Opleiding Glazuursamenstellen Addy Meewisse
     
2015-heden      Glazuur studiegroep