Wat doe ik?

In 1999 ben ik bij beeldend kunstenaar Betsy Nijs in het Cultureel centrum de Spin in De Lier  begonnen met een cursus tekenen&schilderen, waar we ook in een paar lessen zouden gaan werken met klei. Na 2 tekenlessen zijn we met klei begonnen en zijn we hier niet meer mee opgehouden.
Zodra ik in aanraking kwam met klei, was ik verkocht en was de ‘liefde’ voor de klei geboren. Na 2 jaar les van Betsy te hebben gehad, ben ik mijn eigen weg gegaan.

Ik hou mij meestal bezig met het handvomen van de klei. De laatste jaren ben ik naast het maken van beelden mij steeds meer gaan richten op het maken van keramische objecten. In deze keramische objecten kan ik mijn fantasie kwijt en ontstaan vaak tijdens het creëren vanzelf de vormen. De keramische objecten worden beschilderd met kleurrijke pigmenten en/of glazuren. Sinds 2014 maak ik soms ook gebruik van mijn eigen samengestelde glazuren. Soms heeft mijn werk het menselijk lichaam als inspiratiebron; vaak zijn het vormen die al in mij hoofd zitten of tijdens het maken vanzelf ontstaan. Alles om mij heen is inspiratiebron; van kleur tot vorm, van natuur tot structuur.

In 2015 ben ik af en toe naar Laura Brambach in Leimuiden geweest om de eerste beginselen van het leren draaien te leren. Ik wil graag deze techniek erbij leren om ook op een andere manier mijn werk op te kunnen bouwen naast het handvormen. De beste manier om het te leren is meters maken.

Omdat ik naast het werken met klei ook heel graag wil schilderen, ben ik hier weer apart lessen voor gaan volgen, waarvan sinds 2001 bij de Vrije Academie in Delft (sinds 2003 bij Wilma Keizer).
De onderwerpen die ik heb geschilderderd zijn zeer verschillend. Ik heb de eerste jaren veel mensen met hun houding, beweging, emotie en kleur geschilderd. Sinds 2014 ben ik mij wat meer op andere onderwerpen gaan richten.
Mijn schilderijen zijn altijd erg kleurrijk en geschilderd met acrylverf. De structuur in het werk breng ik vaak in mijn werk door het gebruik van gips, gelmedium en het paletmes.
Tegenwoording werk ik ook vaak met papier, stoffen, en borduurwerk in mijn schilderijen.

Naast het werken met klei en het schilderen werk in in het 'dagelijks leven' als Mangement assistent bij CropEye; www.cropeye.com

Hieronder een aantal opleidingen/cursussen die ik heb gevolgd:

Periode Waar Docent
1999-2001 Cultureel centrum De Spin De Lier
schilderen en keramische vormgeving
Betsy Nijs
     
2001-2003              VAK-Delft
tekenen & schilderen; basisjaar en vervolgjaar
Ton Krijnen
Clasien de l'Ecluse
     
2003-heden VAK-Delft
schilderen op eigen wijze
Wilma Keizer
     
2004 Workshop beeldhouwen, Den Hoorn Afrikaanse beeldhouwers              
     
2013 Workshop zeefdrukken op keramiek Keramikos, Haarlem
     
2014/2015 Opleiding Glazuursamenstellen Addy Meewisse
     
2015-2019 Glazuur studiegroep